SÜT DİLİMİ TARİFİ

 
 
 
 
SÜT DİLİMİ TARİFİ

MALZEMELER;
• 2 tane yumurta
• 4 yemek kaşığı toz pudra şekeri
• Yarım su bardağı yoğurt
• Yarım su bardağı mısırözü yağı
• 1 buçuk yemek kaşığı kakao
• 4 yemek kaşığı un
• Yarım paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 kutu süt kreması (200gram)
• 1 paket hazır krem şanti paketi
• 1 yemek kaşığı çiçek balı
• 1 çay kaşığı limon suyu


İlk olarak süt dilimimizi yapmak için 200ml süt kremamızı çukur bir kaba alıyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı balımızı ve 1 çay kaşığı limon suyumuzu ilave ediyoruz. Son olarak hazır krem şanti poşetimizide boşaltıyoruz ve çırpıcımız ile süt diliminin ortasındakbeyaz kremanın malzelerini toparlamış oluyoruz. Şİmdi tümünü birlikte iyice çırpalım ve buzdolabına kaldıralım dinlensin. Ardından sıra geldi süt dilimi tarifi için gerekli olan kekimizin hamurunu hazırlamaya. İki adet yumurtamızı çukur bir kaba alıyoruz ve üzerlerine malzeme listemizde yazılı olan 4 yemek kaşığı pudra şekerimizi ilave edip. Yumurtalar köpürünceye kadar iyice çırpıyoruz. Yumurtalar köpürdükten sonra (Lütfen videomuzu izleyin daha iyi anlayacaksınız. Bizim videolarımız bildiğiniz videolardan değil. Yarım su bardağı yoğurt ve yarım su bardağı sıvı yağı ilave ediyoruz. Bu malzemelerinde tamamen birbirine karışmasını sağladıktan sonra bir paket toz vanilyamızı ilave ediyoruz. İlk üç aşamayı gerçekleştirdiyseniz şimdi 1 buçuk yemek kaşığı kakao, 4 yemek kaşığı un ve 1 paket kabartma tozunu eleyerek aşama bir ve ikide hazırladığımız karışıma ekliyoruz. (Anlamadıysanız lütfen alt taraftaki videomuzu izleyin) ve iyice karıştırıyoruz. Kek hamurumuz hazır olduktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize kekimizi incecik yayıyoruz. Evet, kekimizin ince olması gerekiyor. Çünkü kinder süt dilimin keki çok ince. Siz ne kadar ince serseniz bile zaten kekimiz kabaracak. Ardından kinder süt dilimi tarifimizin kekini 180C fırında 10 dakika pişiriyoruz. Eğer kekiniz düşündüğünüzden daha kalın gibi olduysa fırının kapağını 2-3 dakikada bir açıp 5-6 saniye açık tutun ki kek daha fazla kabarmasın. Son dakika kurtarması gibi. Kek pişip fırından çıktıktan sonra bırakın kenarda 30 dakika kadar soğusun. Soğuduktan sonra iki eşit parçaya bölelim ve aşama 1 de buzdolabına dinlenmesi için kaldırdığımız pasta kremasını hatırladınız mı ? O kremayı buzdolabından çıkaralım fazla sertleşmişse biraz bekleyelim yumuşasın ve kekimizin üzerine güzelce yayalım. Yaydıktan sonra diğer parça kekimizi üzerine oturtalım. Anlamadıysanız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.Son olarak kinder süt dilimizi streç filme sarıp buzdolabında 2 saat bekletelim. Dikkat! Kekimizi kestiğimizde her dilimde bıçağımızı temziliyoruz ki kekin dilimleri pislenmesin. Dilimleri istediğiniz her boyutta kesebilirsiniz afiyet olsun!!
 

 
 
 
 
 
 
Başer Un 2024 © Tüm hakları saklıdır.
Başer Un
Başer Un
Kızılcıkorman Mah. No: 136 D100 Karayolu Üzeri
Akyazı/SAKARYA