AYICIKLI KURABİYE TARİFİ

 
 
 
 
AYICIKLI KURABİYE TARİFİ

Malzeme Listesi

1 paket oda ısısında yumuşamış margarin 
3 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 su bardağı pudra şekeri 
Yarım paket kabartma tozu 
3 su bardağu un 
2 tatlı kaşığı kakao ( veya çorba kaşığı )
 

Yapılışı
Kakaoyu dahil etmeden tüm malzemeleri yoğurup hamurunu hazırlıyoruz. Hamurun 3/1 ni ayırıyoruz. Çok olan hamura kakaoyu ekleyip tekrardan yoğuruyoruz. Kakaolu hamuru merdane ile açıyoruz. Yardım için su bardağı ile kesiyoruz ve beyaz hamuru da açıp soda, gazoz kapağı yardımıyla kesiyoruz. Beyaz hamurdan iki adet alıp kakaolu hamurun altına yerleştirip hafifçe bastırıyoruz kulaklar tamam. Ağzı içinde; beyaz hamuru kakaolu hamurun üzerine koyup hafifçe bastırıyoruz. Bu etapta da gözler için beyaz hamurdan minicik toplar yapıp göz kısmını oluşturuyoruz. Kakaolu hamurdan da minicik top yapıp gözleri belirliyoruz. Burnu içinde beyaz hamurdan top yapıp burnunu belirliyoruz. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 15 dk kadar pişiriyoruz. 
 

 
 
 
 
 
 
Başer Un 2024 © Tüm hakları saklıdır.
Başer Un
Başer Un
Kızılcıkorman Mah. No: 136 D100 Karayolu Üzeri
Akyazı/SAKARYA